Return to Website

SrananComForum

Discuss The News Or Anything Worth Discussing

SrananComForum
Start a New Topic 
Author
Comment
Jaké recepty nejčastěji připravujete pro rodinu nebo větší návštěvu?

Když čekám doma větší návštěvu, vždycky řeším hlavně to, aby jídlo nebylo zbytečně složité a zároveň si na něm pochutnali různí lidé. U nás většinou vyhraje něco z trouby, třeba pečené kuře s bramborami, zapečené těstoviny nebo domácí lasagne. Jak to máte vy? Máte nějaké jídlo, které připravujete pro rodinu skoro pokaždé, protože víte, že s ním nic nezkazíte?

Re: Jaké recepty nejčastěji připravujete pro rodinu nebo větší návštěvu?

U nás se podobné návštěvy většinou nesou v trochu větším vaření, ale snažím se nepřehnat to s počtem jídel. Když nás přijde třeba osm, raději udělám jeden pořádný hlavní chod, k tomu salát a něco malého ke kávě. Hodně se mi osvědčilo pečené maso, protože ho můžu připravit dopředu a nemusím pak celou dobu stát u sporáku. Posledně jsem dělala kuřecí stehna na zelenině a zmizelo to skoro dřív, než jsem si stihla sednout. Když nemám konkrétní nápad, projdu si různé možnosti na https://receptarnacz.com/ a podle toho, co mám zrovna doma, si vyberu něco jednoduchého. Právě recepty, kde nejsou potřeba nějaké zvláštní suroviny, jsou pro mě při větší návštěvě nejlepší. A taky jsem zjistila, že není nutné každého ohromit něč komplikovaným. Dobře ochucené maso, domácí příloha a čerstvý salát často fungují mnohem lépe než tři složitá jídla najednou.