Молодша донечка цього року йде до першого класу, і я вже другий тиждень перебуваю у стані тихого шоку, коли переглядаю списки рекомендованої додаткової літератури та робочих зошитів, які нам видали на батьківських зборах. У звичайних міських книгарнях ціни на яскраві навчальні посібники просто космічні, а мені ж хочеться знайти не просто сухі правила, а дійсно корисні матеріали, які допоможуть дитині вчитися із задоволенням, розвиватимуть мислення і не відіб'ють охоту до уроків з перших днів.
Минулого літа я сама бігала містом з круглою головою, намагаючись зібрати старшого сина до школи і не залишити там усю свою зарплату, тому чудово розумію цей батьківський мандраж перед початком навчального року. Мені тоді знайома вчителька підказала, що книги — це найкраща інвестиція в майбутнє дитини, але зовсім не обов'язково переплачувати посередникам, якщо можна замовляти все в одному місці за найнижчими цінами в Україні. Вона мені скинула посилання на крутий книжковий інтернет-магазин, який створений спеціально для тих, хто цінує зміст, ідеї та реальний розвиток, і тепер я всі посібники, хрестоматії та дитячі товари купую тільки на сторінці https://dumka.top/1-11-klasy-vse-dlya-schkoly, бо там зібрано неймовірний асортимент літератури для навчання, яка дійсно вчить дітей думати самостійно.
Коли спостерігаєш за тим, як швидко ростуть наші діти і як стрімко змінюються вимоги до сучасної освіти, стає навіть трохи моторошно від такої величезної відповідальності за їхнє майбутнє. Це завжди такий хвилюючий процес, сповнений несподіванок та щоденних маленьких викликів, де кожна нова прочитана сторінка чи правильно розв'язана задача сприймається як велика спільна перемога, що додає впевненості та драйву рухатися далі.