Return to Website

SrananComForum

Discuss The News Or Anything Worth Discussing

SrananComForum
Start a New Topic 
Author
Comment
Jak wybrać między samodzielną wymianą zamka a wezwaniem fachowca?

Ostatnio zauważyłem, że zamek w drzwiach wejściowych do mieszkania zaczął się zacinać. Zastanawiałem się, czy spróbować wymienić go samemu, bo kilka razy wcześniej majsterkowałem i wydawało mi się, że dam radę, czy lepiej od razu zadzwonić po specjalistę. Do tego dochodzi fakt, że drzwi są już trochę starsze i nie chciałbym niczego uszkodzić. Ciekawi mnie, jak inni podchodzą do takich sytuacji i kiedy faktycznie warto zaryzykować samodzielną wymianę, a kiedy lepiej zaufać fachowcowi.

Re: Jak wybrać między samodzielną wymianą zamka a wezwaniem fachowca?

Miałem podobną sytuację u znajomego, gdzie stary zamek wymagał wymiany, ale drzwi były w dobrym stanie. Najpierw próbował sam, ale po kilku nieudanych próbach zdecydował się na profesjonalną usługę i wszystko poszło gładko. Wtedy też zaciekawiłem się, ile kosztuje wymiana zamka i okazało się, że wcale nie jest to wygórowana kwota, a przy tym oszczędza się mnóstwo stresu i ryzyka uszkodzenia drzwi. Z mojego doświadczenia wynika, że czasami lepiej trochę zapłacić i mieć pewność, że wszystko zostanie wykonane poprawnie.